Zkušenosti sládka, kvalitní lokální suroviny a tradiční řemeslné postupy. Kvalita má přednost před kvantitou a pomíjívými trendy.
I když se spojení chmele a konopí v pivu může zdát netradiční, ve skutečnosti k sobě tyto dvě kulturní plodiny patří. Konopí seté (Cannabis sativa) a chmel otáčivý (Humulus lupulus) jsou botanický příbuzné rostliny a spadají do čeledi konopovitých (Cannabaceae).
Ve vyladěných recepturách je konopí použito v čistě přírodní a surové podobě. Nepracujeme s čištěnými konopnými extrakty, izoláty nebo botanickými terpeny. Spíš než na aktuální trendy a vysoký obsah CBD se soustředíme na výběr kvalitního, správně uskladněného a voňavého českého konopí, které je použito v odpovídajícím množství a ve správnou chvíli. Tradičnímí a řemelsnými postupy jsme tak schopni předat pivu příjemnou vůni a chuť vybraných odrůd konopí.
Plnou a bohatou chuť konopného piva KONOPEX dotváří kromě surovin i proces vaření a jeho čerstvost. Naše pivo je nefiltrované a nepasterizované. To znamená, že má sice kratší trvanlivost, ale naopak zůstane "živé" a zachová si všechny prospěšné kvasinky, probiotika a aromatické prvky, které nabízí plnohodnotný chuťový zážitek i další benefity spojené s obsahem blahodárných živých kultur, které nebyly znehodnoceny teplem (pasterizace) nebo filtrací.
Na zdraví!